Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма «Сільська школа»

Дата: 25.07.2019 10:42
Кількість переглядів: 286

УКРАЇНА

НОВОГРЕБЕЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

КАЛИНІВСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

22452, с. Нова Гребля , вул. Євгена Гуцала,1, тел. 3-46-71, 3-46-44,
код ЄДРПОУ 04328654

 

                                                                    РІШЕННЯ № 211

5 грудня 2018 року                                                 14 сесії 7 скликання

Про затвердження Програми

«Сільська школа» на 2019 рік

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту», враховуючи клопотання відділу освіти Калинівської районної державної адміністрації, НВК ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ с.Чернятин та Новогребельської ЗОШ І-ІІІ ст.,враховуючи висновки постійної комісії сільської ради з питань освіти та культури, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму «Сільська школа» на 2019 рік (Додаток №1).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, управління комунальним господарством, соціально-економічного розвитку та з питань освіти, культури, спорту та роботи з молоддю, соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

 

 

 

 

Сільський голова                     В.Л.Порхун

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

до рішення № 211

14 сесії Новогребельської сільської ради

від 05.12.2018 року

 

Програма

«Сільська школа» на 2019 рік

Загальні положення

 

Програма розроблена відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97-ВР, Закону України «Про освіту» від 23.05.1991 № 1060-XII, Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999 № 651-XIV, Закону України «Про Національну програму інформатизації» 74/98-ВР, Бюджетного Кодексу України, Указу Президента України № 926/2010 від 29.09.2010 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні», Указу Президента України «Про основні засади розвитку соціальної сфери села» від 20.12.2000 № 1356. Програма покликана забезпечити підтримку сільського освітнього закладу, створити умови для реалізації конституційного права громадян на отримання освіти незалежно від місця проживання.

Проблема фінансування, незадовільний стан матеріально-технічної бази сільських навчального закладу ускладнює забезпечення належного рівня проведення навчально-виховної роботи. Відсутність необхідного матеріально-технічного забезпечення суттєво знижує якість освіти, впливає на рівень роботи сільської школи.Навчально-матеріальна база сільської школи вимагає значного поліпшення.

 

Основна мета Програми

 

Основною метою програми на 2019 рік є поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти для покращення та забезпечення підвищення якості загальної середньої освіти; належних умов для всебічного і повноцінного розвитку дітей, та роботи вчителів, проведення поточного ремонту в школах, виконання вимог законодавства щодо забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного перевезення до(з) місць навчання учнів; підвищення освітнього рівня сільського населення; створення рівних можливостей для всіх громадян, які проживають у сільській місцевості, у задоволенні соціальних та культурно-освітніх потреб, .

 

Шляхи і способи розв’язання проблеми

 

Передбачається покращення умов для доступності дітей і молоді сільської місцевості до якісної освіти за місцем проживання, зміцнення матеріально-технічної бази сільської школи, яка має нагальну потребу.

Проблему передбачається розв’язати шляхом:

- зміцнення матеріально-технічної бази сільського навчального закладу та оснащення сучасним обладнанням,

- залучення інвестиційних коштів для приведення загальноосвітньої школи в належний стан шляхом виконання невідкладних поточних ремонтів приміщень школи.

 

Пріоритетні завдання Програми

 

Для поліпшення матеріально-технічного бази закладів освіти Новогребельської ОТГ, на основі аналізу результатів розвитку за попередній період, нагальних потреб освітньої галузі і можливостей сільського бюджету визначено цілі, пріоритети та завдання, розроблені заходи щодо їх реалізації:

- зміцнення матеріально-технічної бази: шляхом виділення коштів на придбання канцтоварів, миючих засобів, насосу, лако-фарбових матеріалів, на оплату послуг Інтернету;

- створення відповідних умов для нормального функціонування установи освіти; поліпшення якості освіти, забезпечення її конкурентоспроможності відповідно до нових соціально-економічних вимог;

- збереження існуючої мережі загальноосвітніх навчальних закладів та їх удосконалення і розвиток.

Для забезпечення ефективної роботи закладу освіти, надання якісних освітніх послуг, якісної підготовки школи Новогребельська сільська рада у 2018 році за рахунок коштів сільського бюджету передбачає ряд заходів.

Основними пріоритетними напрямками роботи, над якими буде сконцентрована робота в 2018 році це надання субвенції відділу освіти Калинівської РДА на придбання канцтоварів, миючих засобів, лако-фарбових матеріалів, на оплату послуг Інтернету, на проїзд вчителів та учнів, на харчування учнів, утримання медпрацівників, техпрацівників, методкабінету та ставки бухгалтера у відділі освіти.

 

Очікувані результати виконання Програми

 

Виконання Програми дасть змогу:

-забезпечити громадян рівним доступом до якісної освіти;

-забезпечити стабільне функціонування загальноосвітнього закладу та покращити технічний стан приміщень;

-зміцнити навчально-матеріальну та методичну базу сільської школи;

-забезпечити доступ до корисної інформації із зовнішніх джерел, яка надасть змогу підвищити професійний рівень педагогів та допоможе у навчанні учнів,

-дозволить педагогам та адміністрації обмінюватись інформацією й досвідом і, таким чином, постійно та плідно вдосконалюватись.

 

Джерела фінансування

 

Фінансування на виконання зазначеної програми здійснюється за рахунок коштів і залишків на 01 січня 2019 року загального фонду сільського бюджету, та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Фінансування може бути збільшено за рахунок додаткових надходжень до бюджету сільської ради та залишку коштів на 01.01.2019 року.

 

 

Сільський голова                                         В.Л.Порхун

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua