Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новогребельська громада» (код ЄДРПОУ: 04328654) був реорганізований і увійшов до складу Калинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогребельська сільська об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Калинівської громади

Програма по утриманню та ремонту автомобільних доріг територіальної громади на 2018 рік

Дата: 25.07.2019 14:40
Кількість переглядів: 455

УКРАЇНА

     Новогребельська  сільська рада

Калинівського району Вінницької області

             

РІШЕННЯ  №19

 

18 січня  2018 року                                            2 засідання 1 сесії 7 скликання

 

 

 

 

Про затвердження Програми

по утриманню та ремонту автомобільних

доріг територіальної громади

на 2018 рік

 

 

 

Відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись п.п.1 п.«а» ст.27 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про дорожній рух» та «Про автомобільні дороги», ст.91 Бюджетного кодексу України, з підвищення соціального рівня життя населення в плані забезпечення автомобільних перевезень пасажирів та вантажів, створення на дорогах належних умов безпеки руху, зменшення збитків у зв’язку з незадовільним станом шляхової мережі, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити  Програму по утриманню та ремонту автомобільних доріг територіальної громади на 2018 рік. (Програма додається)
  2.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, управління комунальним господарством, соціально-економічного розвитку та комісію з питань регулювання та реформування земельних відносин, охорони природи, екології, благоустрою.

 

 

 

         Сільський  голова                                                                     В.Л.Порхун

 

 

 

 

 

Додаток

                                                                         до рішення сесії  сільської ради

                                                                         від  18.01.2018 року №__19___ 

 

ПРОГРАМА

по утриманню та ремонту автомобільних доріг 

територіальної громади на 2018 рік

 

  1. Загальні положення

 

1.1.Програма по утриманню та ремонту автомобільних доріг територіальної громади на 2018 рік (надалі Програма) розроблена відповідно до  Конституції України,  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 1994р. №198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони» (із змінами) та статті 91 Бюджетного кодексу України.

1.2. Програма визначає  мету, завдання, шляхи і засоби розв’язання проблеми, фінансове забезпечення, очікувані результати виконання,  заходи по виконанню  Програми.

1.3. Виконавець програми – Новогребельська сільська рада.

 

  1. Мета  Програми

 

2.1.  Метою Програми є:

          - покращення стану вулиць та автомобільних доріг комунальної власності за рахунок коштів сільського бюджету, що позитивно вплине на соціально-економічний розвиток територіальної громади;

         - розвиток дорожньої інфраструктури та створення безпечних умов
дорожнього руху на території сільської ради;

          - поліпшення транспортно-експлуатаційного стану доріг у сільській місцевості;

- покращення соціально-економічного розвитку села, збільшення інвестиційної привабливості та розвитку сільського господарства за рахунок будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності територіальної громади;

- забезпечення життєво важливих інтересів населення, підприємств, установ  Новогребельської сільської ради незалежно від форм власності шляхом покращення сполучення.

 

3. Завдання   Програми

 

3.1. Основними завданнями Програми є:

- забезпечення умов для безаварійного руху автомобільного транспорту та пішоходів,

- забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації доріг комунальної власності;

-? поточний ремонт доріг в секторі індивідуальної забудови (грейдерування та підсипка),

- проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів автодоріг та вулиць, які найбільше його потребують (вул.Івана Богуна та вул.Зелена).

 

  1. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

 

4.1. Автомобільні дороги загального користування та сільські дороги України – це дороги державного та місцевого значення, які забезпечують внутрішньодержавні та міжнародні перевезення пасажирів і вантажів із врахуванням адміністративно-територіального поділу держави, з’єднують населені пункти і є складовою частиною єдиної транспортної системи держави. Відповідно до статті 231 Податкового кодексу України в сільському бюджеті  передбачаються видатки на фінансування робіт пов’язаних з будівництвом, ремонтом і утриманням автомобільних доріг за рахунок  коштів транспортного податку з фізичних осіб, які надходять до загального  фонду сільського бюджету, а також залишків коштів по спеціальному фонду. Щороку  відповідно до місцевої  програми,  поточному ремонту підлягає одна-дві автодорога, залежно від об’єму та вартості робіт.  Але цих коштів  замало для ремонту та утримання всіх доріг територіальної громади,  їх технічний стан потребує поточного ремонту в значних обсягах.  

Тому черговість проведення ремонту та реконструкції доріг визначається після прийняття сільською радою бюджету на відповідний рік, шляхом затвердження переліку  автодоріг, які підлягатимуть ремонту в поточному році. 

 

5.Фінансове забезпечення Програми

 

5.1.Головний розпорядник коштів – Новогребельська сільська рада в межах бюджетних призначень передбачає кошти на фінансування Програми.                                                                           

Фінансування  Програми здійснюється в межах видатків передбачених в сільському бюджеті на відповідний рік, залишків коштів на реєстраційних рахунках на 01 січня 2018 року по загальному фонду, а також за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Фінансування може бути збільшено за рахунок додаткових надходжень до бюджету сільської ради.  

На виготовлення кошторисної документації та поточний ремонт місцевих доріг, на послуги автогрейдера передбачено 300,0 тис.грн.

 

6. Очікувані результати виконання Програми

 

6.1. Виконання Програми забезпечить:

- збереження існуючої мережі доріг комунальної власності від руйнування; виконання заходів з безпеки дорожнього руху;

- ліквідацію незадовільних умов руху автотранспорту на аварійних ділянках шляхом проведення на них ремонтних робіт;

- покращення транспортного, пішохідного зв’язку та безпеки дорожнього руху;

- покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць комунальної власності;

- підвищення рівня благоустрою села.

Вирішення цих проблем дозволить покращити імідж громади, що призведе до покращення соціально-економічного розвитку Новогребельської сільської ради в цілому.

 

Сільський голова                                                                     В.Л.Порхун


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua